Παπαλόης Απόστολος

Aπόστολος Ε. Παπαλόης

PhD, KGSJ, AMACS

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και το 1991 από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τις μεταμοσχεύσεις νησιδίων παγκρέατος, ηπατικών κυττάρων και ανάπτυξης βιοτεχνητού ήπατος (βαθμός Άριστα), με τη συνεργασία του Βιολογικού Τμήματος και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του Department of Surgery του Πανεπιστημίου του Cambridge (U.K.). H μεταπτυχιακή του εκπαίδευση περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια της Minnesota, Cambridge, Boston, Los Angeles κ.ά. Επίσης έχω παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια ειδικών θεμάτων.

Από το 1996 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, ήταν Διευθυντής του Ερευνητικού, Εκπαιδευτικού και Πειραματικού Κέντρου της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας ELPEN (25 συνεχή έτη). Στο διάστημα αυτό εκπονήθηκαν πάρα πολλές πειραματικές διδακτορικές διατριβές και masters. Διδάσκει πολλά χρόνια σε προ – και μεταπτυχιακό επίπεδο στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Δυτικής Αττικής και Αλεξανδρουπόλεως, σε πολλά προγράμματα.

Έχω διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Περισσότερες από 500 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά μετά από κρίση και πάρα πολλές ανακοινώσεις. Από τον Φεβρουάριο του 2021 μέλος του HEAL Academy (HealthCare Education and Advanced Learning) του Ομίλου HHG (Hellenic HealthCare Group – 7 μεγάλα Nοσοκομεία σε Ελλάδα και Κύπρο – Μητέρα, Υγεία, Metropolitan General, Metropolitan Hospital, Λητώ, Creta Interclinic, Απολλώνειο Κύπρου) τακτικό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και Υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Μεταφραστικής Έρευνας. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας του Πεπτικού.

Τακτικό Μέλος Εθνικών Επιτροπών Έρευνας και Εκπαίδευσης. Από τον Νοέμβριο του 2021, εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της NASCE/UEMS ((European Union of Medical Specialists – UEMS – NASCE - Network of Accredited Clinical Skills Centres). Έχει οργανώσει περισσότερες από 800 Επιστημονικές Εκδηλώσεις με ενεργό συμμετοχή (Οργανωτική – Επιστημονική Επιτροπή, Εκπαιδευτής, Συντονιστής κλπ). Τιμητικές διακρίσεις σε πάρα πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια (α΄ βραβεία εργασιών κ.ά) και ειδικές τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του.